perjantai 10. marraskuuta 2017

Eukalyptus sukat

Eukalyptus-sukkien ohje on ollut kovin suosittu ja eipä ihme, pitsikuvio näyttää ihanalta eikä sen neulominen ole yhtään hankalaa. Neuleohje on ladattavissa myös Ravelryn kautta pdf-ohjeena. Olen kirjoittanut ohjeversion myös englanniksi.
Huom! Tässä Eukalyptus-sukkaohjeen suomenkielisessä pdf-ohjeessa puhutaan virheellisesti “palmikkokaaviosta”, vaikka kyseessä luonnollisestikin on “pitsikaavio”.

Lanka: Paksuhko sukkalanka, esim. Novita 7 veljestä (kuvassa 060 hiekka) 
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
Tiheys: 24 s= 10 cm


Varsi 
Luo 48 s   ja jaa silmukat neljälle puikolle  12-12-12-12. Neulo suljettuna neuleena 2o, 2n joustinneuletta noin 3 cm. Jatka neulomista pitsikaavion mukaan. Toista kaavion kerrokset 1-12 kaksi kertaa ja sitten vielä kerrokset 1-2. Huom! siirrä nyt kerroksen 1. silmukka 4. puikon loppuun (11-1212-13).Kantapää 
Kantapää neulotaan edestakaisin sileää neuletta 1. ja 2. puikon silmukoilla (23 s). Kun kantalapun korkeus on noin 6 cm, neulo oikeasta reunasta, kunnes puikoilla on jäljellä 8 s. Neulo seuraavat silmukat takareunoistaan oikein yhteen. Käännä työ. Neulo nurjaa, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Neulo 2 kaksi seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ. Neulo kunnes työssä on jäljellä 7 s, neulo seuraavat silmukat takareunoistaan oikein yhteen. Jatka samalla tavalla lyhennettyjä kerroksia, kunnes kaikki sivusilmukat on neulottu. Keskelle jää yhteensä 9 silmukkaa.
Jatka neulomista jalkapöydän päällä pitsikaavion mukaan ja pohjan silmukoilla sileää. Poimi sivuista 12+1 silmukkaa ja neulo ne takareunoistaan oikein, ettei työhön muodostu reikiä.

Kiilakavennukset: 
Neulo aina joka kolmannella kerroksella 1. puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja tee ylivetokavennus 4. puikon alus
sa, kunnes silmukoita on taas 48. Kerrosten vaihtumiskohta on keskellä takana.

Kärkikavennukset: 
Kun sukan pituus on noin 20 cm (tai noin 3 cm lyhyempi kuin haluttu pituus) aloita kavennukset. Huom! Lopeta palmikkokuvio kerrokselle 2 tai 8. Jaa silmukat nyt puikoille tasan 12-12-12-12 ja neulo sileää samalla kaventaen.

Leveä nauhakavennus: 
Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 oikein, tee ylivetokavennus. Neulo 2 välikerrosta ja toista kavennukset. Neulo sitten kavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 6 s. Tämän jälkeen kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Vedä lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele huolellisesti.

© 2015-Marianne Heikkinen- Ohje on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti