lauantai 24. helmikuuta 2018

Islantilaisneule

Aloitin joku aika sitten neulomaan harmaata villapuseroa, johon haaveena oli tehdä jotain kivaa kirjoneulekuviota kaarrokeosaan. 
Neuloessani helmaosaa ja hihoja- kyllä,tykkään nimenomaan neuloa puseroni alhaalta ylös enkä "nykymuodin" mukaan päinvastoin- minulla oli hyvää aikaa miettiä, mitä mahdollisesti kehittelisin sitten tuohon kaarrokeosaan.
Apuna minulla oli oiva opus paitaohjeita islantilaisneuleiden neulojille :Islantilaisia neuleita/Vedis Jonsdottir ja sovelsin sitten siitä "Aftur" paidan kaarrokeosuutta pelkistetymmällä värityksellä: minun paidassani on vain kahta harmaan sävyä, mustaa ja luonnonvalkoista.
Ohjeen mukaan neuloin myös helmineuletta helmaan, hihansuihin ja kaulukseen. Toimii muuten mielestäni tosi hyvin joustinneuleresoreiden sijaan!
Omaan paitaani tein hieman myös vartalomuotoiluja neulomalla heti alkuun lyhennettyjä kerroksia takaosan helmaan ja kaventelin hieman vyötärön kohdalla ja levensin sitten takaisin kainaloihin mennessä. Mitat ja silmukkamäärät laskeskelin vanhasta sopivasta viskoosipaidasta, jossa on minua miellyttävä mitoitus.
Pääntieltä jätin pois viimeiset kavennukset, koska tiukat puseronkaulukset ovat minulle ihan ehdoton ei. Koska isonsin pääntietä, jätin tekemättä suunnittelemani lyhennetyt kerrokset niskaan, joita kyllä ehkä vähän jäin kaipaamaan...ehkä siis otan vielä jossain kohtaa kaulusosan puikoille ja teen tuon korotuksen...tai sitten en, jää nähtäväksi!


Neuleohje (osaksi omin sovelluksin) kirjasta Vedis Jonsdottir: Islantilaisia neuleita


Langat: Päävärinä Drops Karsiman (mix72) vaalea helmenharmaa, kuvioissa luonnonvalkoinen (01) sekä Novita 7 Veljestä (044) grafiitti. Musta lanka on Fibranaturan kierrätysvillalanka Renew Wool (112), jonka olen saanut testiin Lankamaailmasta ja näköjään olin niin hidas testaaja, että kyseistä lankaa en enää sieltä valikoimasta löytänyt...hups ja anteeksi! 

2 kommenttia:

 1. Aivan ihana islantilaisneule! Nämä neuleet ovat kyllä niin upeita, että olen jopa ajatellut jos opettelisin uudestaan kutomaan. Ei ole yläkoulun jälkeen tullut kudottua, mutta oman neuleen ehdottomasti haluaisin opetella tekemään. Ehkä helpon neuleen jälkeen voisin jotain tällaista kokeilla. Onko sulla mitään vinkkiä helpoimmista helpoimpaan neuleeseen, jonka olet tehnyt?

  https://vaylantyar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   ja kiitos paljon! :)

   Näissä perinteisissä neuleissa on kyllä tosiaan ihan oma hohtonsa, eikö vain!

   Jos siis neuleella tarkoitat nimenomaan puseroneuletta, niin suosittelen kyllä tutustumaan ihan vaikkapa tuohon linkkaamaani kirjaan, josta löytyy paitoja joka lähtöön.
   Puserot ovat ihan peruspaitoja, ainoastaan tuossa kirjoneuleosuudessa tietysti on omat haasteensa.

   Ehkäpä voisit treenata pikkuisen kirjoneuletta ensin vaikkapa jollain helpohkolla kirjoneulesukka- tai lapasohjeella, niin siihen tekemiseen alkaa tulla varmuutta?

   Iloa opetteluun, se kyllä varmasti kannattaa! :)

   Poista