maanantai 22. lokakuuta 2018

Syksyn lämpimät sävyt

Eletään lokakuun loppupuoliskoa ja luonnon jokasyksyinen väri-iloittelu alkaa tältä vuodelta olla päättymäisillään. Kauniin keltaiset, oranssit ja punaiset lehdet ovat varisseet maahan ja ne on haravoitu komposteihin maatumaan...on aika aloittaa talveen valmistautuminen ja tietysti joulun odotus! ❤
Viimeisten syksyn lehtien tipahdellessa neuloin pojan villasukkiin näitä ihanan lämpimiä syksyn sävyjä.
Pohjaväri: ruskeanvihreä (Gjestal Maija 256)
Raitavärit: okrankeltainen (Gjestal Maija 218), keskiruskea (6-säikeinen Regia 02140), vaalea meleerattu ruskea (Rowan Felted Tweed DK camel157), ruosteenpunainen (Rowan Pure Wool DK-poistunut väri 00049) ja pellava (6-säikeinen Regia 02070).
Kaikki langat löytyivät omista varastoistani eikä mitään tarvinnut erikseen ostaa ja se tuntuu aina erityisen mukavalta. 😊
 Innoituksena minulla oli Novitan syksylehden 3/2018 villasukkaohje. Yhteensä lankaa kului 72g.

Aloitin 3mm puikoilla  56 silmukalla (14/puikko) ja neuloin 2o,2n resoria n. 3cm, jonka jälkeen kavensin joka puikolta yhden silmukan (52s). Tällä silmukkamäärällä jatkoin neuloen 7 kirjoneuleraitaa, jonka jälkeen tein kantapään lyhennetyillä kerroksilla. Jatkoin vielä muutaman kerroksen pohjavärillä ja sitten taas kirjoneuleraitoja kärkikavennuksiin saakka. Kärjessä on sädekavennus.

Lämpöisiä sävyjä on puikoilla myös huivineuleen ja silkkivillaisen neulepaidan muodossa, mutta niihin varmasti palailemme sitten myöhemmin...kaunista syksyn jatkoa, toivottavasti saataisiin jo pian vähän lunta, ensilumi kun viihtyi maassa vain hetkisen!

6 kommenttia:

 1. Todella kauniit, ruskansävyiset sukat 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Sukat valmistuivat vauhdilla kun tein kahta yhtä aikaa ja vasta kun molempien sukkien raidat olivat valmiit pääsi vaihtamaan seuraavaan väriin...eihän siinä malttanut paljon taukoja pitää!

   Poista
 2. Ihastuttavat. Ihan kuin Suomen luonto jatkuisi ruskan väreissä näissä neuleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Usein ympäröivä luonto kyllä vaikuttaa neuletöiden värivalintoihin selvästi. Ja samallahan siinä tosiaan tulee neulottua muistoja värien muodossa...tässä nyt se kaunis ruska-aika.

   Poista
 3. Sinulla on kyllä tosi hyvä värisilmä, siistit ja kauniit syksyiset sukat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sinulle Maiju! :)

   Poista