lauantai 1. joulukuuta 2018

Pitsineuleiset villahousut

Ihanaa joulukuun ensimmäistä! ❤
Sopivasti tähän odotettuun joulunalusaikaan valmistuivat harmaat villahousuni ja nyt kuulkaa tarkenee sytytellä kynttilöitä ja lakaista kuistia pikkupakkasilla. Lisälämmikkeenä käytän näiden alla puuvillaisia sukkahousuja.
Olen näihin ihan supertyytyväinen ja haaveilen jo villahousuja muissakin väreissä, kuten vaikkapa kermanvalkoinen, hiilenharmaa tai myyränruskea...
Pitsikuvio on sopivan hillitty mutta kuitenkin se tekee näistä "vähän hienostuneemmat" verrattuna ihan tavallisiin harmaisiin villahousuihin. Joku pieni palmikkokuvio toimisi myös kivasti!

Neuleohjeen on suunnitellut romanttisten neuleiden mestari norjalainen Tine Solheim. Tämä ohje on alun perin kirjoitettu Dale Garn Lerke- langalle, joka on puuvillan ja villan sekoitetta. Lankavalmistajan sivuilta löytyi pdf-esite ohjekokoelmasta, johon nämä ihanat pitsineulehousutkin kuuluvat.  Osa näistä ohjeista on julkaistu vanhassa Moda-lehden (nykyisin Kotiliesi Käsityö) numerossa 5-6/2014. Onneksi minulla sattui olemaan tuo lehti vielä tallessa!
Yläosan lankana käytin kertaalleen jo puseroksi neulottua ja sittemmin purettua Adlibriksen Baby Merinoa värissä light grey melange A002. Lahkeissa neuloin sitten ihan uusista keristä ja lankaa kului yhteensä 230g, eli yhteensä vajaat viisi 50g kerää (50g/180m).
Neulepuikkoina ohjeen mukainen 3mm.
Niin, mainitsinkos jo muuten että näistä tuli aika ihanat?! 😊

2 kommenttia:

 1. Voi kyllä ovat kauniit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jonna!
   Hyvin tyytyväinen olen kyllä näihin. :)

   Poista