perjantai 13. syyskuuta 2019

Nancy kofte

 Voi että minä niin tykkään näistä perinteisistä neuleista!
Tähän neuletakkiin käytin suurimmaksi osaksi jo kertaalleen neulottuja Rowan Felted Tweed DK- lankoja (pohjaväri ja punainen). Tummempi ruskea taas on Regian 6-säikeistä sukkalankaa, jota joskus olen hamstrannut varastoihini isomman määrän tällaisia neutraaleja perusvärejä...ne kun sopivat niin  moneen projektiin. Kermanvalkoinen jämäkerä on Rowan Pure Wool DK-lankaa, joka loppui sitten kesken ja hihojen kirjoneuleissa käytin  jotain suunnilleen samanvahvuista alpakkalankaa...mutta hyvät tuli!

Sandes Garnin alkuperäinen neuleohje on suunniteltu ohuemmalle langalle, mutta aika mukavasti se taipui myös näillä paksummilla langoilla toteutettavaksi. M-kokoiseen neuleeseen lankaa kului yhteensä noin 300g.
Ohje löytyi suomeksi käännettynä vanhasta Moda-lehden numerosta 1/2014 
(malli 7, naisen neulejakku).
Olen muokannut mallia neulomalla takin ylhäältä alas ja lyhentämällä pituutta (kainalosta helmaan n.30cm). Takakappaleeseen tein korotuksen lyhennetyillä kerroksilla niskaan ja muutaman kerroksen myös takahelmaan.
Puikkoina minulla oli 3,5mm joustinneuleissa, 3,75mm sileissä osuuksissa ja 4mm kirjoneuleissa.

Sanoisin että tämä villatakki pääsee käyttöön välittömästi, sopiihan se vallan mainiosti juuri nyt syksyllä pidettäväksi, kun säätiedotus tietää kertoa kesän menneen menojaan tältä vuodelta...

Kiva kun pistäydyit lukemassa, kuulaita syyspäiviä Sinulle!❤

2 kommenttia:

 1. Oi että, on upea villatakki! Ja Rowanin langat ovat aivan ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teresa ja anteeksi että vastaan kommenttiisi näin kovin, kovin myöhässä.
   Rowanin langat ovat kestäneet kyllä hyvin käyttöä...tämäkin jo kertaalleen neulottua lankaa ja vieläkin oikein siistiä jälkeä tuli. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!